קפה פילטר באמת עושה את ההבדל או שזה סתם שיגעון של חובבי קפה.
עבור משהו כל כך פשוט לכאורה, בחירת פילטר קפה נכון זה יכול להיות די מתסכל. האם לבחור במולבן, או לא מולבן, מתכת, סוג נייר וגדלים, דברים אלו יכולים לבלבל במהירות ולהפוך לבלגן מוחלט.
אבל אל תדאגו, כיסינו עבורכם את הכל החל. מחומר, עיבוד, גודל וצורה ועד להצעות קנייה, המדריך הזה כולל הכל.
פילטר קפה מולבן או לא מולבן?
כל מי שאוהב את עולם הקפה המיוחד, כנראה הקשיב לדיונים נלהבים אודות מסנני קפה מולבנים ולא מולבנים. אך האם באמת יש הבדל?
יש רבים הסבורים כי פילטרים מולבנים טובים בהרבה מבין כל השאר, בואו ניקח כמה דקות לבחון כל סוג של פילטר.
אנו נסתכל על ההבדלים בין כל פילטר ואם הם באמת משפיעים על כמה הוא טוב באמת.
קפה מולבן
אז מהם פילטרים מולבנים? בעיקרון, מדובר בנייר שעבר תהליך שגורם להם להיראות לבנים.
תחשבו על אותם שקיות נייר זולות שאתם מקבלים בחנות המכולת. ישנם שני מוצרים עיקריים המשמשים בתהליך ההלבנה:
- כְּלוֹר
- חַמצָן
כלור הוא אחד מאותם חומרים אשר משתמשים כדי לשמור על ניקיון הבריכה. משתמשים בו בדרך כלל להלבנת המסננים אך הוא לא נחשב לאיכותי כמו פילטרים שמולבנים באמצעות חמצן.
אם אתם מחפשים פילטר קפה מולבן באיכות גבוהה, אז אתם רוצים לחפש פילטרים שמולבנים באמצעות חמצן.
למרבה הצער פילטרים מולבנים אינם טובים לסביבה.
יש שלב נוסף לתהליך הייצור. מסננים אלה עם האקונומיקה יכולים לזהם את הסביבה כאשר הם מושלכים לפח או בשטח, למרות שמשתמשים בה כמות קטנה ביותר של אקונומיקה.
חומרי הלבנה מבוססי חמצן הם האפשרות הטובה יותר גם כאן, מכיוון שחמצן הרבה יותר ידידותי לסביבה בהשוואה לכלור.
לא מובלנים
למסננים לא מולבנים אין מראה לבן בוהק כמו זה של עמיתיהם המולבנים, אך הם טבעיים יותר וידידותיים יותר לסביבה.
לכל הנייר יש מראה חום וצריך להלבין אותו כדי שהוא יראה לבן.
פילטרים לא מולבנים לא עוברים את אותו תהליך ייצור וכאשר הם מתפרקים הכימיקלים המתקבלים המוחזרים לאדמה אינם מזיקים כמו אקונומיקה וכלור.
ישנם כמה הבדלים שאתם צריכם להיות מודעים אליהם לפני שתתחילו להשתמש בפילטרים לא מולבנים.
אם אתם משתמשים בפילטרים לא מולנים, יש סיכוי שלאחר סיום התהליך של הכנת הקפה תרגישו טעם קל של נייר, אבל יש לנו פתרון עבורכם.
הכניסו את המסנן למכונת הקפה שלך.
- יוצקים לתוכו מעט מים כדי להרטיב את כל המסנן.
- זרקו את המים שהשתמשתם בהם כדי להרטיב את המסנן ולהכין את הקפה.
- ביצוע שלבים אלא יעזור לכם למנוע את העברת טעם הנייר לקפה.
- לאחר שתסיימו, לא תוכל להבחין בהבדל בין כוס קפה העשויה ממסנן לא מולבן לזו המיוצרת בפילטר מולבן.
אנשים רבים מאמינים כי שימוש במסנן קפה מולבן או לא מולבן ישנה את טעמו של הקפה, ולעתים קרובות הם מופתעים לגלות שזה לא המקרה בכלל.
העובדה היא שזה לא ממש משנה באיזה אחד תבחרו שכן הוא לא ישנה את טעם הקפה.
אין הרבה אקונומיקה כדי לגרום למסננים האלה להיראות לבנים, וזה לא ישפיע על טעם הקפה שלנו או יגרום לתופעות לוואי בריאותיות לא רצויות.
קפה פילטר איכות מעל הכל
זכור, למסננים מולבנים ולא מולבנים יש השפעה מועטה על טעם הקפה.
מה שיכול להשפיע עליו הוא האיכות הכוללת של המסנן אותו אתם רוכשים.
בבחירת מסנן, אל תנסו לשמור כמה שקלים בכיס. שקלים אלו יכולים לעשות את ההבדל המהותי בטעם.
בעת בחירת מסנן, הקפידו לא רק לבחור את הגודל המתאים לשיטת ההכנה שבחרתם אלא גם לוודא שאתם בוחר בעובי הנכון.
פילטרים דקים יותר יאפשרו למים לעבור דרכם הרבה יותר מהר, וזה בהחלט ישפיע על תהליך ההכנה, ולא תמיד בצורה טובה.
ככל שהפילטר עבה יותר, כך הוא יהיה יקר יותר, אך הבדלי העלויות הם כה קטנים שהם ממש לא צריכים להיות חשובים.
בסופו של יום, זה מה שחשוב, לא?
עלות קפה פילטר
עכשיו שאתם יודעים שהאיכות היא מה שחשובה באמת, בוא נדבר רגע על העלויות שלהם.
פילטרים לא מולבנים עוברים פחות תהליכי ייצור, אך מסיבה כלשהי הם למעשה עולים יותר ממסנן מולבן.
לכן, אם אתם באמת מחפשים לחסוך קצת כסף על המסננים שלכם, הכי כדאי לכם לבחור פילטר מולבן באמצעות חמצן שעבה מעט יותר מהסוגים הזולים ביותר שיש.
כמובן, שאם איכות הסביבה חשובה לכם אתם יכולים ללכת על פילטר לא מולבן רק קחו בחשבון שזה יעלה קצת יותר.
אז מה מהם הכי טוב?
למעשה יש מעט מאוד הבדלים בין מסנני קפה מולבנים ובלתי מולבנים.
פילטרים מולבנים עוברים תהליך נוסף ותוכלו למצוא בהם איזשהו חומר, אך לאף אחד מהסוגים אין כל השפעה על טעם הקפה שלכם.
השתמשו בזה שאתם מרגישים איתו יותר בנוח.
פילטרים לא מולבנים כמעט תמיד טובים יותר עבור הסביבה, אז אם אתם מודאגים מאמא אדמה, אז אתם יודעים בדיוק מה הבחירה הנכונה עבורכם.
לא משנה באיזה אחד תבחרו, זכרו תמיד לקנות פילטרים איכותיים.
זה כן ישפיע על טעם הקפה.
אז לא מולבן או מולבן, זה לא ממש משנה. רק וודאו שהם בגודל הנכון ובעובי הנכון, כך שתוכלו לחלוט כוס נהדרת מהקפה האהוב עליכם בכל פעם.
קפה פילטר נייר לעומת מַתֶכֶת
בעולם הקפה יש ויכוח רב על משהו פשוט כמו פילטר קפה. וזה לא נגמר רק בזה.
הנייר נגד המתכת. הוויכוח על פילטר קפה מתכתי הוא אחד הוותיקים ועתיד להימשך גם שנים.
אבל מי מהם מכין את הקפה בצורה הכי טובה?
כמובן שזה מאוד סובייקטיבי. אחרי הכל, מה שלדעתי הוא הקפה הכי טוב הוא לא בהכרח מה שאתם חושבים שהוא הקפה הכי טוב.
לכן, כדי לעזור בפתרון הוויכוח הזה, או אולי לתרום עבורו, בואו נבחן את המסננים השונים כדי לראות אם נוכל לקבוע איזה מהם הוא הטוב ביותר.
אנו נראה כמה שאלות אודות המסננים הללו ונעשה כמיטב יכולתנו לענות עליהן.
בסופו של דבר, אתם אלו שאמויםר להיות מסוגלים להחליט מה הכי מתאים עבורכם.
אילו מסנני קפה עולים יותר?
פילטר מתכתי יעלה לכם הרבה יותר בהשוואה למסנני נייר. אני בטוח שזה לא מפתיע. מסנני נייר עולים פחות לחבילה, אך עליכם להמשיך לקנות אותם.
אם אתם שותים הרבה קפה בטווח הארוך תוכלו לחסוך יותר אם תקנו פילטר מתכתי.
מה לגבי הסביבה?
כולנו צריכים להיות מודאגים מהסביבה ולעשות את מה שאנחנו יכולים כדי למזער את ההשפעה שלנו על העולם סביבנו.
מסנני מתכת הם המנצחים הברורים כאן.
אתם יכולים למחזר ולקומפוסט את הקפה הישן הזה, אבל כמה מכם לוקחים את הזמן לעשות את זה?
לא רבים מאיתנו יש את הזמן לעשות את זה, כולל אותי. אם אתם מודאגים מהסביבה, אז פילטר מתכת הוא הבחירה הנכונה עבורכם.
איזה מסנן קפה קל יותר לנקות?
גם פה זה להיות מאוד סובייקטיבי. אבל לדעתי, פילטר נייר הרבה יותר קל לניקוי לעומת פילטר מתכת.
בעזרת פילטר נייר, אתה פשוט מרים את המסנן וזורק אותו. יש להוציא את מסנן המתכת ואז לשטוף אותו לאחר כל שימוש.
מדי פעם תצטרך להכניס אותו לשטיפה בכיור או במדיח כדי לוודא שהוא נשאר נקי ומוכן לשימוש.
איזה מהם הוא טוב יותר עבורכם?
עם כל הדברים שקפה יכול לעשות לבריאות, ישנם גם דברים רעים. קפה מכיל קפסטול, שמן שידוע כמעלה את רמות הכולסטרול.
כשאתם משתמשים במסנן נייר, אתם מסירים שכבת קפה נוספת מהקפה.
הסרת הקפסטול גורמת למומחים רבים להאמין שמסנני נייר הם הבחירה טובה יותר אם אתם דואגים לבריאות שלכם.
עם זאת, אותם מסנני נייר לבנים מולבנים עם חומר המכונה דיוקסין. אמנם אין ראיות מהותיות, אך מומחים רבים חוששים כי אקונומיקה זו יכולה לעשות את דרכה לקפה שלכם כאשר משתמשים במסננים אלו.
באמצעות פילטר מתכתי, אין צורך לדאוג לאותם חומרי הלבנה הנכנסים לגוף.
יש אפשרות אחרת. תמיד תוכלו לעבור למסנני נייר לא מולבנים. מסננים אלה אינם מכילים דיאוקסין, אך הם עדיין מסננים יותר את הקפה. זו האפשרות הטובה ביותר.
ועכשיו לשאלת השאלת…
האם סוג של פילטר קפה משפיע על הטעם?
ברשימה זו כנראה שום דבר באמת יהפוך א הקפה שלכם ללא טעים. האם אני צודק? פילטר נייר ומסנני מתכת ייצרו קפה שטעמו שונה מאוד זה מזה, ועלול להשפיע באיזה אחד תבחרו.
מכיוון שמסנני מתכת לא מוציאים הרבה קפסטול מהקפה, שמנים נוספים יגיעו אל הקפה שלכם, מה שגורם לטעם הרבה יותר חזק ועשיר בהשוואה למסנני נייר.
אם אתם מעדיפים כוס קפה מלאה יותר עם טעם חזק, מתכת היא הבחירה הנכונה.
לעומת זאת, מסנני נייר מסננים יותר מהקפה. התוצאה היא קפה בטעם עדין הרבה יותר, עבור הרבה שותי קפה זה הטעם המועדף.
יש לקחת בחשבון עוד דבר אחד לגבי מסנני נייר. לפעמים הם יכולים לגרום לקפה שלכם לקבל לטעם של נייר.
אתם יכולים לעקוף את זה על ידי שטיפת המסנן במים חמים תחילה, אך זה מוסיף שלב נוסף לתהליך.
השורה התחתונה היא שאם אתם מעדיפים כוס קפה חזקה בהרבה ולא מודאגים ממה שלא מסונן מהקפה שלכם, אז לכו עם פילטר מתכתי.
עם זאת, אם אתם מעדיפים כוס קפה בהירה ועדינה בהרבה בטעמה, בחרו במסנני נייר.