6 טיפים להכנת חליטת קפה מושלמת בבית

שיתוף:
6 טיפים להכנת חליטת קפה מושלמת בבית

בפוסט זה נדבר כיצד ניתן לבצע חליטת קפה בבית בצורה הטובה ביותר, הנה כל מה שאתם צריכים לדעת.

אני (באמת) אוהב קפה, אז אני תמיד בודק דרכים חדשות איך להכין כוס קפה טובה אצלי בבית.

ישנן מספר טכניקות שיכולות לשפר מיד את איכות הקפה שלכם, לא משנה כמה מתקדמת (או בסיסית) מכונת הקפה שלכם.

1 – תרכשו פולי קפה טריים

כוס קפה טובה היא לפי סוגי פולי הקפה אותם אתם בוחרים.

אם אתם קונים שקיות של קפה בחנות, אתם עושים את זה לא כנראה בצורה לא נכונה. במקום זאת רצוי שתרכשו פולי קפה טריים.

יש סיבה שרוב חברות הקפה לא מספקות את התאריך למועד קליית הקפה; המוצרים שאתם רואים על המדף במכולת כנראה נמצאים שם כבר מס׳ חודשים.

הקפה מגיע לשיאו בטעם ממש ימים ספורים לאחר קלייתו ויש לצרוך אותו בתוך חודש מיום קלייתו.

כדי למצוא קפה טרי, בדקו בבתי קפה מקומיים. חלקם קולים במקום או ממקור של קליינם מקומיים שקולים קפה בקבוצות קטנות יותר, מה שאומר בדרך כלל קפה טרי יותר.

2 – אחסון הפולים בצורה נכונה

כדי לשמור על הקפה שאתם קונים לטווח ארוך יותר, ודאו שאתה מאחסנים אותו כמו שצריך.

בעוד שמומלץ לבחור במיכל אטום, צנצנת רגילה תספיק לרוב האנשים.

ברגע שתצליחו לשמור על הקפה שלכם טרי תוכלו לשמור על הטריות שלו לאורך זמן, מה שמשפיע ישירות על איכות וטעם הקפה שלכם.

3 – איך ומתי לטחון את הקפה

מומחים טוענים כי הקפה מתחיל לאבד את טעמו תוך 30 דקות לאחר הטחינה. וזה באמת המקרה, עדיף לטחון במקום, רגע לפני שאתה מבשל אותו.

גודל הטחינה והעקביות חשובים לא מעט גם כן. טוחנים גס מדי ויהיה לכם סיר קפה חלש. טוחנים עדין מדי ותמצו את הקפה יתר על המידה והוא יהיה טעים ומר.

מרבית מכונות הקפה ממלציות על טחינה בינונית, דמיה ואין לכם מכונת קפה טוחנת, הנה הסבר קצר שעשינו בנושא.

אם אתם רוצים להשקיע באמת על מטחנת קפה אוטומטית איכותית יש כמה סוגים, מטחנה ידנית היא הדרך הזולה ביותר להשיג טחינה יפה ועקבית, אם כי היא דורשת קצת עבודה.

4 – הדרך הנכונה לביצוע חליטת קפה

הכנת קפה טוב יותר היא כולה ביטול משתנים, ואחת הדרכים לעשות זאת היא להשתמש באותה כמות קפה ליחידת מים בכל פעם שאתה מכין קפה.

השימוש בקנה מידה דיגיטלי למדידה לוקח שנייה בלבד ומאפשר לכם להשוות טוב יותר כמה להשתמש בקפה ובמים בכל פעם.

באופן אידיאלי, יחס של 1:20 (זה קפה אחד לחלק 20 מים, או כ 7.5 גרם קפה ל -150 מ”ל מים) הופך כוס קפה חזקה למדי.

עם זאת, יש אנשים שמגיעים עד 1:14 או עד 1:30.

עליכם להחליט מה הטעם הכי טוב, וזה הרבה יותר קל לעשות (ולשכפל) לאחר שתבינו בדיוק מה המדיה הנכונה עבורכם.

5 – טמפרטורת בישול

צעד נוסף שרבים מכלי הקפה האוטומטיים מדלגים עליו הוא להגיע לטמפרטורה אופטימלית.

טמפרטורת הבישול הרצויה לקפה בטפטוף היא בין 195 ל -205 מעלות פרנהייט.

בדגמים חדשים ומתקדמים יותר יש לפעמים התאמת טמפרטורה ידנית.

כדי לוודא שמכונת הקפה שלך חמה מספיק, הפעל אותה ללא כל קפה במתקן והשתמש במד חום למדידת הטמפרטורה.

אם אתה יכול, נסה למדוד את הטמפרטורה במהלך תהליך הבישול, מכיוון שטמפרטורת המים תרד בזמן שהיא עוברת דרך הכלי לתוך הקנקן שמתחת.

אם זה אף פעם לא מגיע לפחות ל 195 מעלות צלזיוס, בדוק אם רתיחה מראש של המים בקומקום עוזרת.

זכור, עם זאת, אינך רוצה לחרוג מ -205 מעלות, מכיוון שהוא “ישרוף” את הקפה. אם זה לא עובד, כדאי לשקול לשדרג את מכונת הקפה שלכם.

6 – חליטת קפה נכונה מתחילה בבחירת המים, כן כן שמעתם נכון

איכות המים שבהם אתה משתמש היא היבט נוסף של הכנת קפה לעתים קרובות.

שימוש במים קשים מלאים במינרלים לא יתקשר היטב עם החלקיקים המומסים מהקפה, מה שיוביל לקפה חלש וחוסר מיצוי.

לא רק זאת, תוכן מינרלים גבוה יותר זה הוא שמוביל גם להצטברות במכונת הקפה שלך, כגון אבנית. זה ידרוש ממך להשתמש במסיר אבנית בתדירות גבוהה יותר.

מצד שני, מים מסוננים בכבדות או מזוקקים יכולים להיות הרסניים לא פחות עבור הציוד שלך.

אתה רוצה מים שנמצאים בערך באמצע הספקטרום, עם מאזן מינרלים של כ -150 חלקים למיליון.

תוכלו להשיג מים אידיאליים לבישול הקפה שלכם באמצעות מים מזוקקים והוספת כמוסות אך עבור השותה המזדמן מים מסוננים קלות (מכד פילטר מים או מים מסוננים במקרר) יספיקו.

ניווט מהיר לתוכן שאהבתם
💬 שלחו לנו הודעה