איך לבחור פולי קפה – 6 טיפים למתחילים

שיתוף:
איך לבחור פולי קפה

איך לבחור פולי קפה? ואוו איזו שאלה קשה איך אנחנו יודעים מה טוב ומה פחות? מה הטעם של כול פול ופול? יש המון סוגי פולי קפה איך נדע מה הכי טוב לנו?

בדיוק בשביל זה אספנו עבורכם 6 טיפים לבחירה נכונה של פולי קפה.

1 – נסו להבין מה אתם אוהבים?

בשוק קיימות כיום שתי קטגוריות רחבות של פולי קפה פופלרים, רובוסטה וערביקה.

הנה כמה דברים כדי לעזור לכם לבחור את מה שאתם רוצים. סוג הקפה של ערביקה גדל באזורים בגובה רב.

הוא ידוע בדרך כלל בטעמו המעט חומצי. מצד שני, רובוסטה גדל באזורים בגובה נמוך יותר ובעל טעם חזק ומר.

אף על פי שערביקה נחשבת לדרגה גבוהה יותר, הדבר תלוי במידה רבה בתהליך הגידול שלה ובטיפול שהיא זוכה במהלך קליית הקפה.

כל זה לא מבטיח כי המוצר הסופי איכותי יותר. אם אתם לא מתכננים להיות מומחים בתחום, הפסיקו לדאוג לסוגי פולי הקפה והתמקדו במציאת המותג אשר העונה על הדרישות שלכם.

פולי קפה ערביקה ורובוסטה
פולי קפה ערביקה ורובוסטה

2 – לבחור פולי קפה ע״פ טעם מועדף

יש חובבי קפה שמעוניינים שכבר בכוס הראשונה שלהם יהיה טעם עקבי אם אתם מעדיפים קפה שיש לו טעם חלק עם רמות חומציות משתנות, אז תרצו ללכת על פולי קפה יבשים ובהירים.

פולים אלה נצלו לתקופה קצרה יותר והקפה הנרקח מהם נוטה לא להיות בעל טעם מר.

אם אתם מעדיפים לקחת קפה בעל טעם חזק, אז תרצו לקנות פולי קפה שנקלו במשך תקופה ארוכה יותר.

פולים אלה נוטים להיות בוהקים, עם מראה כהה. כשהם מבשילים, הן מייצרים טעם נועז ומר, המביא עוד שמני קפה אל פני השטח.

3 – כמה קפאין אתם רוצים בקפה?

בניגוד למה שרוב האנשים מאמינים, פולי קפה קלויים כהים מכילים רמות נמוכות יותר של קפאין מאשר אלו שהקלייה שלהם קלה או בינונית.

בקטניות קלויות קלות יש את רמת הקפאין הגבוהה ביותר מבין השלושה.

פולי קפה המשמשים להכנת אספרסו הם בתחום הצלייה הבינונית. אם אתם רוצים לנצל את צריכת הקפאין, עדיף לכם ללכת על שעועית קלויה או בינונית.

4 – קנו קפה מאנשים שמבינים קפה

קניית פולי קפה מאנשים שמבינים בתחום, מגדילה את הסיכויים לקבל פולים באיכות גבוהה. למרות שלעתים אולי לא תקבלו שעועית שמייצרת את הטעם המדויק שאתם רוצים לקבל בטעם, סביר להניח שתקבלו שעועית נטולת פגמים וזו הדרך הקלה ביותר להבטיח כי כוס קפה אכן איכותית.

5 – לבדוק תמיד את תאריך הצלייה

חשוב שתמיד הקפה יהיה טרי וקלוי. לפני שקונים אותו, בדקו את תאריך הקייה על התווית כדי שיהיה לכם מושג כמה ימים עברו מאז קליית הפולים.

אם אין לכם מטחנת קפה בבית, לכו על כל שקית ובקשו מהסופרמרקט או מבית הקפה לטחון אותם עבורכם, או שתוכלו לקנות אחת מרשימת מטחנות הקפה הטובות ביותר כאן. הימנעו מקפה שארוז כטחון מכיוון שאולי לא עבר תהליך טיפולי כמו שצריך.

6 – הימנעו מפולי קפה שמתוייגים 100% קפה

פולי קפה המתוייגים כ 100% ערביקה או 100% קפה נפוץ.

זה לרוב לא נכון למרות העובדה שפולי הקפה הטובים ביותר מגיעים מצמח זה. לא כל שעועית הערביקה המיוצרת היא זהה ועליכם לשים לב לאזכור הזן.

לכל שעועית הארוזה לא יהיה את זה. יש יותר סיכוי שתכינו כוס קפה טובה יותר מחבילות שיש להן את התווית הזו מאשר אלה שאין להן.

זן לא בהכרח מבטיח איכות; עם זאת, תשומת לב לפרטים כאלה משקפת את תשומת הלב הניתנת לשעועית טובה.

בחירת פולי הקפה הטובים ביותר דורשת התייחסות לפרטים וידע טוב על מה שאתם רוצים.

מרבית החברות יכללו תוויות שלא בהכרח מתארות את איכות פולי הקפה.

תוויות כאלה נועדו למשוך קונים ולעיתים קרובות מראים חוסר ידע מצד החברה או הקולה.

הסיבה לכך היא שמהות האריזה היא לספק מידע. בעקבות הטיפים שצוינו לעיל זה יאפשר לכם לקנות את פולי הקפה הטובים ביותר ולאפשר לכם ליהנות מכוס קפה טובה.

כמו כן טחנו תמיד את הפולים שלכם ממש לפני הבישול או תקנו מכונה איכותית עם מטחנה מובנית, כך שתמיד תהיה לכם כוס קפה טריה

ניווט מהיר לתוכן שאהבתם
💬 שלחו לנו הודעה